چگونه اضطراب فراگیر را با تکنیک‌های شناختی مهار کنیم؟

اضطراب یک احساس طبیعی است که همه ما در موقعیت‌های مختلف تجربه می‌کنیم. این احساس می‌تواند به ما کمک کند تا در موقعیت‌های چالش‌برانگیز هوشیارتر و متمرکز باشیم. اما وقتی این احساس به طور مداوم، بدون دلیل مشخص بروز کند، عملکرد ما را مختل کند وباعث کاهش تمرکزشود می‌تواند گفت به یک مشکل تبدیل شده است.
آرزو آقاخانی روان‌درمانگر و روانشناس بالینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا با بیان ایینکه اضطراب فراگیر به حالتی اطلاق می‌شود که فرد به طور مداوم و بیش از حد نگران موضوعات مختلف زندگی مانند کار، خانواده، سلامتی یا مسائل مالی است، گفت: این نگرانی‌ها معمولاً غیرمنطقی و خارج از کنترل هستند و ممکن است باعث ایجادمختل شدن عملکرد در زندگی روزمره شوند.
افرادی که از اضطراب فراگیر رنج می‌برند، ممکن است از نشانه‌هایی مثل احساس نگرانی دائمی درباره مسائل مختلف، احساس خستگی شدید حتی بعد از خواب کافی، دشواری در تمرکز بر کار‌ها یا فعالیت‌ها، احساس عصبانیت یا تحریک‌پذیری بیشتر از حد معمول، مشکلاتی در خوابیدن یا بیدار شدن برخوردار باشند.
شناسایی و پذیرش احساسات اولین قدم برای مدیریت اضطراب، شناسایی و پذیرش احساسات خود است. دانش این موضوع که احساس نگرانی طبیعی است و همه افراد آن را تجربه می‌کنند بسیار مفید است. همچنین این افراد می‌توانند زمانی که احساس اضطراب کردند، با انجام چند دقیقه تنفس عمیق به آرامش برسند.
وی افزود: ورزش منظم می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کند. حتی یک پیاده‌روی ساده می‌تواند تاثیر زیادی در این موضوع داشته باشد. علاوه بر این صحبت کردن با دوستان یا خانواده درباره احساسات خود می‌تواند به بیمار کمک کند تا آنها را بهتر درک کنند.
آقاخانی گفت: اگر اضطراب به شدت زندگی بیمار را تحت تاثیر قرار داده باشد، مشاوره با یک روان‌درمانگر می‌تواند بسیار مفید باشد. درمان‌های مختلفی مانند CBT می‌توانند به فرد در مدیریت اضطراب کمک کنند.

منبع خبر

کلیه حقوق سایت محفوظ است